Consumenten en eindgebruikers

Wij stimuleren klanten tot het maken van een duurzame keuze uit producten die geproduceerd zijn met aandacht voor mens, milieu en gezondheid. 

Bekijk de actuele ontwikkelingen

Tevredenheid

Net als de tevredenheid van onze medewerkers, meten wij ook de tevredenheid van klanten en leveranciers met ‘StakeholderWatch’. Het overall cijfer voor klanttevredenheid is het omzetgewogen resultaat van de tevredenheid in de zelfbedieningsvestigingen en bezorgservicevestigingen in Nederland en in België.

Het duurzaam assortiment

Wij beschikken over een zeer breed assortiment van circa 75.000 artikelen. Voor dit assortiment hebben we een duidelijke duurzaamheidsfocus: we stimuleren klanten tot het maken van een duurzame keuze. Dit doen we door het aanbod van producten die geproduceerd zijn met aandacht voor mens, milieu en gezondheid toegankelijk en onderscheidend te maken. In 2010 hebben we dit samengebracht in het concept eerlijk & heerlijk. Dit is geen keurmerk maar een kwalificatiemethodiek waarmee we onze klanten helpen om een verantwoorde keuze te maken. Eerlijk & heerlijk is gebaseerd op vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek.

MVI monitor

Waar we met eerlijk & heerlijk alle klanten helpen bij het maken van hun duurzame keuzes op artikelniveau, is de MVI monitor speciaal ontwikkeld voor bedrijfscatering en zorgklanten. De MVI monitor is een assortimentsrapportage, gebaseerd op de MVI-criteria van overheidsorganisatie PIANOo. Deze criteria hebben als doel duurzaam inkopen in Nederland naar een hoger niveau te tillen met het oog op doelmatigheid en kwaliteit. De rapportage geeft onze klant en hun klanten inzicht in de gezondheid en duurzaamheid van hun assortiment. Hiermee kunnen zij bepalen waar de focus op verbetering kan liggen en kunnen ze gerichte stappen ondernemen om de gewenste gezondheids- en duurzaamheidsdoelen te behalen.

Voedselveiligheid en productkwaliteit

De beheersing van voedselveiligheid in onze processen wordt geborgd door interne en externe audits tegen nationale en internationale wetgeving en normen. In de internationale standaarden voor voedselveiligheid wordt meer en meer aandacht voor de voedselveiligheidscultuur vereist. Binnen de Groep heeft voedselveiligheid topprioriteit. Bij twijfel over de voedselveiligheid van een product wordt geen enkel risico genomen door deze artikelen uit de handel te halen en de klanten per direct te informeren over de mogelijke risico’s.

Certificeringen

In het kader van voedselveiligheid beschikken alle locaties over de relevante certificeringen. Het hoofdkantoor, het centrale distributiecentrum, de bezorglocaties en de productiebedrijven zijn gecertificeerd conform de door GFSI erkende internationale standaard, FSSC 22000.