Werknemers in de keten

Wij werken nauw samen met een aantal dienstenleveranciers, met name op het gebied van distributie en de levering van verse producten, maar ook op het gebied van data en IT.

Bekijk de actuele ontwikkelingen

Chauffeurs

In Nederland hebben wij ons transport grotendeels uitbesteed aan professionele vervoerders. In België hebben wij zelf chauffeurs in dienst en besteden een deel van het transport uit. Of de chauffeurs nu wel of geen dienstverband bij Sligro Food Group hebben, maakt voor ons geen verschil in de manier waarop wij met hen omgaan. Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs richting onze klanten en hebben daar vaak dagelijks contact mee. Wij trainen en begeleiden onze chauffeurs hierin ook en betrekken hen allen bij Sligro Food Group.

Verspartners

In onze zelfbedieningsvestigingen werken medewerkers van onze verspartners Kaldenberg en Ruig. Ook zij zijn ambassadeurs richting onze klanten en staan net als onze 'eigen' collega's garant voor het vakman/vrouwschap wat door onze klanten enorm wordt gewaardeerd. Omdat we als totaalteam voor onze klanten klaar willen staan betrekken wij ook deze collega's maximaal bij ons bedrijf, onze events en onze feestjes. 

Werknemers in de keten

Sligro Food Group is sinds 2010 aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI is een business-gedreven platform dat leden en ketenpartners stimuleert om gezamenlijk tot verbeterde arbeidsomstandigheden te komen. Sligro Food Group streeft de principes van BSCI na zoals verwoord in de BSCI Code of Conduct. In onze inkoopvoorwaarden is vastgelegd dat commitment van onze leveranciers op de voorwaarden van BSCI een harde eis is voor levering. Productielocaties van onze leveranciers in de door BSCI gedefinieerde hoog risicolanden worden periodiek ge-audit op acceptabele arbeidscondities.