Abel Slippens opgenomen in De Ondernemerscanon van Nederland

Wie zijn de belangrijkste ondernemers uit de Nederlandse geschiedenis? Dat is sinds 8 oktober te zien in De Ondernemerscanon, een overzicht van alle topondernemers van 1750 tot nu, samengesteld door De Ondernemer.

 

Abel Slippens opgenomen in De Ondernemerscanon van Nederland

Het initiatief voor een canon met louter topondernemers is aanvankelijk uit verbazing ontstaan. Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer, daarover: ’Prachtig, dat mooie overzicht van de geschiedenis van Nederland in de canon, maar waar zijn ondernemers? Er komt niet één ondernemer in voor, en dat terwijl onze welvaart is gebouwd op ondernemerschap. Dankzij het lef van ondernemers hebben mensen een baan en dus een inkomen. En dan heb ik het niet alleen over mensen die bij een mkb-bedrijf werken, ook tal van corporates zijn ontstaan doordat iemand zich ooit bij de Kamer van Koophandel heeft ingeschreven.”


Het resulteerde in De Ondernemerscanon van Nederland, een indrukwekkend overzicht van alle Nederlandse topondernemers van 1750 tot nu, samengesteld door De Ondernemer. Abel Slippens, in 1935 de oprichter van ons bedrijf, heeft ook een plaatsje in dit overzicht gekregen.


Van den Broek: "Dit is de canon die het echte fundament vormt onder Nederland, met ondernemers dus. Meer dan ooit mogen zij op een voetstuk geplaatst worden, want zij zullen in deze moeilijke coronatijden de economie weer aan de gang moeten krijgen”.