Halfjaarcijfers 2018: nettowinst € 29 miljoen 

De omzet uit voort te zetten bedrijfsactiviteiten over het eerste halfjaar 2018 bedroeg € 1.131 miljoen, een toename van 11,0% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Autonoom nam de omzet, mede als gevolg van gewijzigde verslaggevingsregels, met 0,1% af. Het bedrijfsresultaat uit voort te zetten bedrijfsactiviteiten nam met € 2 miljoen af tot € 31 miljoen. De nettowinst uit voort te zetten bedrijfsactiviteiten nam over het eerste halfjaar met 1 miljoen af tot € 25 miljoen. De nettowinst van de Groep, inclusief niet voort te zetten bedrijfsactiviteiten, nam met € 1 miljoen toe tot € 29 miljoen.

Koen Slippens, directievoorzitter: "Na een moeizame start van het jaar, sloten we de eerste jaarhelft af met twee prachtige zomerse maanden. We zien per saldo groei in onze afzetmarkten, al lijkt die minder sterk dan we oorspronkelijk hadden verwacht. Bij Foodservice stond het eerste halfjaar vooral in het teken van de overname van de operatie van de Heineken Groothandelsactiviteiten. Eerste prioriteit daarbij gaat natuurlijk uit naar de zorg voor onze gezamenlijke klanten en continuïteit van de operatie. Daarnaast werken we hard aan de voorbereiding op verdere integratie van de activiteiten die later dit jaar zullen aanvangen Het geloof in de samenwerking is sterk en de kansen die we voor de komende jaren zien op gebied van omzet en logistieke voordelen worden bevestigd. De voorbereidingen voor de opening van Sligro-ISPC Antwerpen en de start van onze IT-transitie, beide later dit jaar, zijn in volle gang. 

Bij Foodretail stond het eerste halfjaar in het teken van de verkoop van de activiteiten en de voorbereiding op de overdracht van de activiteiten. Dat leidde op 2 juli 2018 tot een afronding van de transactie en een soepele overdracht van de operatie aan de kopers. Wij hebben zeer veel respect voor de vele collega’s van EMTÉ die ook in deze voor hen lastige periode, met veel passie en inzet hebben doorgewerkt.”

Lees meer in het onderstaande persbericht. 

Download Halfjaarcijfers 2018
(606,9 kB)

Voor actueel beeldmateriaal van Sligro Food Group, Klik hier.

Voor analisten is er om 13.30 uur een bijeenkomst waarin de halfjaarcijfers worden toegelicht.

Locatie
Sligro Amsterdam
Van der Madeweg 39
1115 RD Amsterdam-Duivendrecht


Wilt u persberichten van Sligro Food Group in uw mailbox ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waarop de persberichten binnen moeten komen naar Grietje de Boer: gdeboer@sligro.nl