Sligro Food Group neemt moederbedrijf van De Kweker over 

Sligro Food Group N.V. en VRC Holding B.V. delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van de aandelen van Exploitatiemaatschappij Wheere B.V. door Sligro Food Group Nederland B.V. Onderdeel hiervan zijn de activiteiten van Vroegop Ruhe & Co B.V., bestaande uit Levensmiddelengroothandel De Kweker, Vroegop AGF en transportbedrijf L.A.J. Duncker. 

Levensmiddelengroothandel De Kweker is met een zelfbedieningsgroothandel gevestigd op het Food Center Amsterdam (‘de groothandelsmarkt’) en richt zich voornamelijk op de restauratieve horeca in de stadsregio Amsterdam. Deze zelfbedieningsgroothandel zal in de toekomst vanuit dezelfde succesvolle positionering actief blijven en de naam De Kweker blijven gebruiken. De bezorgservice-activiteiten zullen worden geïntegreerd in de bestaande bezorgoperatie van Sligro BS Amsterdam, zodra deze qua oppervlakte is uitgebreid. 

Levensmiddelengroothandel De Kweker heeft, in de combinatie zelfbediening en bezorging, in 2018 een omzet gerealiseerd van € 131 mln. Bij de activiteiten zijn circa 450 medewerkers actief. 

Klik hieronder voor het volledige persbericht. 

Download Overname moederbedrijf De Kweker 
(108,1 kB) 

Wilt u persberichten van Sligro Food Group rechtsreeks van ons ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wilt ontvangen naar Charissa Kleij: ckleij@sligro.nl