Sligro Food Group neemt groothandelsactiviteiten De Kweker Purmerend en Texel over van Vroegop Ruhe & Co b.v. 

Sligro Food Group N.V. en Vroegop Ruhe & Co b.v. delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van de groothandelsactiviteiten van De Kweker in Purmerend en op Texel door Sligro Food Group. In Purmerend betreft dit de zelfbedieningsgroothandel en op Texel een bezorggroothandel.

De Kweker realiseerde in 2015 met deze activiteiten in totaal een omzet van € 17 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 35 medewerkers werkzaam, die bij Sligro Food Group in dienst zullen treden. De Kweker richt zich hier vooral op restaurants, cafés, en kleinschalige catering en dat sluit naadloos aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro Food Group. Sligro Food Group verwacht dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het marktaandeel van Sligro Food Group in de foodservicemarkt zal hiermee naar verwachting op jaarbasis met 0,2% toenemen.

Lees meer in het onderstaande persbericht.

Download Overname De Kweker Purmerend en Texel
(71,3 kB)

Wilt u persberichten van Sligro Food Group in uw mailbox ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waarop de persberichten binnen moeten komen naar Mieke van de Valk: mvdvalk@sligro.nl