Sligro Food Group wint FD Henri Sijthoff-prijs 2020

Na twee eerdere overwinningen, in 2002 en 2016, en maar liefst tien nominaties sinds 2002, won Sligro Food Group nu voor de derde keer.

 

beeld Sijthoff-prijs

Sligro Food Group is winnaar geworden van de Henri Sijthoff-prijs in de categorie ‘mid- en smallcapbeursfondsen’. De FD Henri Sijthoff-Prijs is de jaarlijkse prijs voor de beste financiële verslaggeving van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven.

Na twee eerdere overwinningen, in 2002 en 2016, en maar liefst tien nominaties sinds 2002, won Sligro Food Group nu voor de derde keer.

Roderick Munsters, jurylid van de FD Henri Sijthoffprijs: “Sligro levert altijd een compact verslag, dat uitblinkt in eenvoud en helderheid. Ondanks de compactheid biedt het goede inzichten en een gedegen financiële analyse. Verder is er voldoende aandacht voor niet-financiële prestaties en de belangen van de diverse stakeholders.”

Dit jaar werd de prijs voor de 67ste keer uitgereikt. De prijs werd in 1954 in het leven geroepen door H.A.H. Sijthoff, oud-directeur en oud-eigenaar van Het Financieele Dagblad, en is vernoemd naar zijn vader. De Henri Sijthoff-Prijs wordt toegekend aan ondernemingen die zich door hun openbare informatie en verantwoording omtrent de gang van zaken in financieel opzicht gunstig onderscheiden. De beoordeling van de jaarverslagen en de overige verslaggeving wordt door een onafhankelijke beoordelingscommissie uitgevoerd. Alle ondernemingen die hun activiteiten overwegend in de marktsector uitoefenen en vallen onder het jaarrekeningenrecht, komen voor een beoordeling in aanmerking. Zowel de jaarverslaggeving  als alle vormen van tussentijdse informatie worden beoordeeld. De prijs bestaat uit een replica van het bronzen beeldje van een krantlezende man van beeldhouwer Pieter d'Hondt dat staat op het Damrak in Amsterdam, tegenover het beursplein.