Lokale producten op de kaart in vernieuwde vestiging in Gent 

Maandag 14 oktober werd de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Gent op feestelijk wijze heropend. De Gentse vestiging werd afgelopen jaar grondig gerenoveerd en volledig volgens de nieuwst formulegeneratie 3.0 ingericht. 

Ondanks die grondige renovatie verwelkomde Sligro Gent toch een recordaantal van 28.000 foodprofessionals. Liefst 60% van de Gentse restaurateurs sloegen hier verse ingrediënten en voedingsartikelen in. 

Niet alleen het pand onderging een renovatie, ook in het aanbod is veel aandacht voor Belgische producten. Van het ruime vaste foodassortiment van 13.000 artikelen heeft 1 op de 3 producten een Belgische oorsprong. 

Bij de renovatie was er veel aandacht voor duurzaamheid. De verwarming maakt gebruik van warmteterugwinning uit de nieuwe koelinstallatie, die volledig draait op natuurlijk koudemiddel. Hierdoor bespaart de winkel jaarlijks 90.000 m³ gas, wat gelijkstaat aan het jaarverbruik van 75 huishoudens. Zonnepanelen op het dak leveren groene stroom en samen met de nieuwe LED-verlichting verbruikt de winkel ongeveer 20% minder elektriciteit. Deze verbeteringen zorgen voor een CO₂-reductie van 30%. 

uitreiking cheques

Bij de heropening kregen Hachiko VZW – zij leiden assistentiehonden op voor personen met een motorische beperking en personen met epilepsie – en het kinderrevalidatiecentrum van UZ Gent elk een cheque van € 5000.