Trading update derde kwartaal 2020 

De omzet nam in het derde kwartaal van 2020 met 9,5% af ten opzichte van vorig jaar. Deze afname was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2020 af met 14,4%. Gecorrigeerd voor de omzet die in het eerste halfjaar 2020 nog vanuit de acquisitie van De Kweker (sinds juli 2019) werd toegevoegd, was cumulatief sprake van een autonome afname van 16,8%.

Omzet Q3 2020

Onze afzetmarkten in Nederland en België ondervinden veel hinder van de overheidsmaatregelen die genomen worden om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Dat beïnvloedde onze omzet in het tweede kwartaal significant, maar het derde kwartaal liet, mede door een mooie zomer, toch al sterk herstel zien. Met de recent aangekondigde maatregelen in Nederland en België is een nieuwe stap terug in omzet in het vierde kwartaal te verwachten.

Wat ons desondanks positief stemt, is dat wij onder deze omstandigheden, ten opzichte van de overige spelers in de markt, relatief minder hard geraakt worden. Ons markleiderschap in Nederland, de grote regionale spreiding, de combinatie van zelfbediening en bezorging en een breed gediversifieerde klantenportefeuille maakt dat wij de markt (-31,9% tot en met 6 september, volgens Foodstep) ruimschoots verslaan en dus marktaandeel winnen. In België is onze positie in de markt anders, maar ook daar doen wij het door onze mix in klantenportefeuille, met een relatief groot aandeel in de zorg, beter dan het gemiddelde in de markt. Dat sterkt ons in het geloof dat wij, nadat de zwaarste COVID-19 impact is verdwenen, snel kunnen herstellen en mogelijk profiteren van een mogelijk verdere consolidatie in de markt in beide landen.

Download Trading Update Q3 2020 
 

Wilt u persberichten van Sligro Food Group per e-mail ontvangen?
Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wil ontvangen naar Charissa Kleij:ckleij@sligro.nl