Download Trading Update Q3 2021 

Trading update derde kwartaal 2021 

De omzet nam in het derde kwartaal van 2021 met 1,8% toe ten opzichte van vorig jaar. Deze toename was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2021 af met 9,8%.

De totale omzet kan als volgt worden verdeeld:

Omzet Q3 2021

In het derde kwartaal van 2021 zagen we een sterk herstel in bijna alle klantsegmenten van onze afzetmarkten. De bedrijfscatering, evenementenbranche en de zorg blijven nog wel achter, al zien we daar ook stapsgewijs enig herstel. Zowel in Nederland als België hebben we een relatief sterke positie in deze klantsegmenten.

Vorig jaar nam de tabaksomzet sterk toe. Dit jaar zien we, mede als gevolg van gewijzigde wetgeving, in de eerste drie kwartalen van het jaar juist een afname van de tabaksomzet van € 36 miljoen.

De omzetontwikkeling in de overige klantsegmenten compenseert dit. Bovendien wordt die omzetontwikkeling in toenemende mate versterkt door ons nieuwe platform van één bestelling, één levering en één factuur in samenwerking met onze partner Heineken.

Wanneer ook de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, komen we weer dicht in de buurt van de omzetten van vóór COVID.

De omzetafname ten opzichte van het niveau vóór COVID beliep over de eerste negen maanden van dit jaar 26%. In Q3 was dat nog een afname van 10%.

Download Trading Update Q3 2021 
 

Wilt u persberichten van Sligro Food Group per e-mail ontvangen?
Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wil ontvangen naar Charissa Kleij:ckleij@sligro.nl