Update van overname Metro-activiteiten in België

In het overnametraject van een deel van de Metro-vestigingen in België door Sligro Food Group zijn twee onderdelen afgerond.

Beroep tegen de rechtbank verworpen
In het proces van de gerechtelijke reorganisatie van Makro Cash & Carry Belgium NV heeft de rechtbank in Antwerpen op 7 december 2022 de gerechtsmandatarissen gemachtigd het merendeel van de Metro-activiteiten in België aan Sligro Food Group te verkopen. Er was beroep aangetekend tegen deze beslissing van de Antwerpse rechtbank, maar het Antwerpse Hof van Beroep heeft op 30 maart jongstleden de  argumenten in beroep verworpen.

BMA geeft finaal akkoord
De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft gedurende het traject van de gerechtelijke reorganisatie al veel tijd en energie gestoken in het onderzoeken van de marktconsequenties. Op basis van haar preliminair onderzoek had de BMA al eerder een ‘onvoorwaardelijke beslissing tot ontheffing’ verleend waardoor de transactie al kon worden uitgevoerd. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft nu op 3 april 2023 haar finaal en onvoorwaardelijk akkoord gegeven voor de transactie.

Veghel, 3 april 2023

Namens Sligro Food Group N.V.    

Koen Slippens, CEO                        
Rob van der Sluijs, CFO

Wilt u persberichten van Sligro Food Group in uw mailbox ontvangen? 
Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wilt ontvangen naar Charissa Kleij: ckleij@sligro.nl