Jaarcijfers 2021 

Zoals in ons omzetbericht van 5 januari 2022 gemeld, bedroeg de omzet van Sligro Food Group N.V. over 2021 € 1.898 miljoen, een afname van 2,5% ten opzichte van de omzet van € 1.946 miljoen in 2020. De nettowinst over het boekjaar bedraagt € 20 miljoen, een toename van € 90 miljoen ten opzichte van een jaar eerder.

Koen Slippens, CEO: “Onze verwachtingen van vorig jaar ten aanzien van de impact die COVID-19 op onze markten en resultaten in 2021 zou hebben, zijn slechts ten dele uitgekomen. Positief was dat de consument in Nederland en België na de beperkende maatregelen, zoals verwacht, weer massaal horeca, pretparken, theaters en evenementen ging bezoeken. Negatief was de opkomst van de Delta- en later de Omikronvariant waardoor we, tegen onze verwachting in, het sterke herstel dat optrad gedurende de zomer niet konden doorzetten in de tweede jaarhelft. De grilligheid van de besluitvorming en het gebrek aan daadkracht en lerend vermogen bij de overheid hielp daar niet bij. 

Jaar op jaar vergelijkingen zijn weinigzeggend in tijden van COVID-19, maar over de afgelopen twee jaar zien we dat we zowel in Nederland als België marktaandeel gewonnen hebben. Onze weerbaarheid als organisatie, vanuit een cultuur vol ondernemerschap en daadkracht, bleek ook in 2021 groot. We hebben ontzettend veel respect voor de wijze waarop en de snelheid waarmee onze collega's en onze klanten steeds zijn ingesprongen op de nieuwe ontwikkelingen rond COVID-19. Vanuit die sterke basis kijken we met veel vertrouwen naar de toekomst.

De kostenbesparingen en beperkingen in onze investeringsagenda hebben ervoor gezorgd dat we ook bij een lager omzetniveau winstgevend zijn en onze schuldpositie verder hebben kunnen terugdringen. Dit jaar hebben we daarbij ook weer gebruik gemaakt van de steunprogramma's vanuit de overheid. Door de bijbehorende voorwaarden kunnen we over 2021 geen dividend uitkeren."

Volledig persbericht 

Persbericht, jaarcijfers 2021.pdf


Jaarverslag

Klik hier voor het Jaarverslag 2021.


Presentatie

De jaarcijfers worden donderdag 3 februari 2022 toegelicht tijdens een digitale persconferentie en in een digitale analistenbijeenkomst.
Klik hier voor de presentatie.

In onze trading update op 21 april 2022 zullen wij nader ingaan op de ontwikkelingen in het eerste kwartaal van 2022. Op 21 juli 2022 worden de halfjaarcijfers gepubliceerd.

Wilt u persberichten van Sligro Food Group als e-mail ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wilt ontvangen naar Charissa Kleij: ckleij@sligro.nl