Lees hier de volledige trading update Q3 2024 

Trading update derde kwartaal 2024 

Sligro Food Group N.V. realiseerde over het derde kwartaal van 2024 een omzet van € 730 miljoen, een toename van € 25 miljoen of 3,5% ten opzichte van de omzet van € 705 miljoen in het derde kwartaal van 2023.

Omzet


In Nederland zagen we in Q3 herstel in de omzetontwikkeling. Na een matig tweede kwartaal waren de omstandigheden in het derde kwartaal gunstiger. De omzetontwikkeling werd daarnaast gestuwd door de toename in de tabaksomzet als gevolg van de verschuiving vanuit retail naar het petrol kanaal in verband met de nieuwe tabakswetgeving. 

In België ziet het ernaar uit dat we de grootste impact van omzetverlies als gevolg van alle doorgevoerde
veranderingen nu achter ons laten. De afgelopen kwartalen is in België hard gewerkt aan het neerzetten
van een IT-platform en logistieke infrastructuur waarmee we onze klanten, net als in Nederland, de voordelen van een integraal en landelijk bezorgnetwerk kunnen bieden.
Dat was een groot programma en ging gepaard met tijdelijke ongemakken voor onze klanten. Nu staat er de basis om professioneel en efficiënt te opereren wat onze klanten en onszelf ten goede komt, een belangrijke mijlpaal dus. De daling ten opzichte van vorig jaar nam in de loop van het derde kwartaal af en we slagen er in om meer nieuwe klanten aan ons te verbinden. Dat punt hebben we later bereikt dan verwacht, maar wij zijn blij met de eerste tekenen van herstel..

Veghel, 17 oktober 2024

Lees hier de volledige trading update Q3 2024 
 

Wilt u persberichten van Sligro Food Group per e-mail ontvangen?
Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wil ontvangen naar Charissa Kleij:ckleij@sligro.nl